Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft. We hebben de veelgestelde vragen alvast voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat doet een ecologisch adviesbureau?

Een ecologisch adviesbureau houdt zich bezig met het adviseren van bedrijven, overheden en particulieren over ecologische vraagstukken. Dit omvat onder meer het uitvoeren van flora- en faunaonderzoek, het opstellen van ecologische rapportages en het geven van advies over de impact van geplande ontwikkelingen op de natuur en de biodiversiteit.

Wat kost een ecologisch onderzoek?

De kosten van een ecologisch onderzoek zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het onderzoek, de locatie en het soort onderzoek dat moet worden uitgevoerd. Het is daarom lastig om een exact bedrag te noemen. Bij Grofalex maken we vooraf een offerte op maat, zodat u als klant een duidelijk beeld hebt van de te verwachten kosten.

Is een Quickscan Flora en Fauna verplicht?

Een Quickscan Flora en Fauna is niet altijd verplicht, maar het kan wel verplicht zijn op basis van de Wet natuurbescherming. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in een gebied waar beschermde planten en dieren voorkomen. De Quickscan geeft dan inzicht in de aanwezigheid van beschermde soorten en de mogelijke effecten van de geplande werkzaamheden op deze soorten.

Hoelang duurt een Quickscan Flora en Fauna?

De duur van een Quickscan Flora en Fauna-onderzoek hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het onderzoeksgebied en het soort onderzoek dat moet worden uitgevoerd. Een flora en fauna-onderzoek kan bijvoorbeeld binnen enkele dagen worden uitgevoerd, terwijl een uitgebreid ecologisch onderzoek meerdere weken tot maanden kan duren. Een goed ecologisch adviesbureau kan u hierover informeren en een indicatie geven van de te verwachten doorlooptijd.

Hoelang zijn de resultaten uit een ecologisch onderzoek geldig?

De geldigheid van de resultaten uit een ecologisch onderzoek kan verschillen en is afhankelijk van diverse factoren. Zo kan de geldigheid van de resultaten worden beïnvloed door veranderingen of ontwikkelingen in de omgeving. Ook kan nieuwe wet- en regelgeving of nieuwe kennis over ecologie van invloed zijn op de geldigheid van de resultaten.

Daarom is het raadzaam om voorafgaand aan een ecologisch onderzoek te overleggen met het ecologisch adviesbureau. Bij Grofalex bespreken we met onze klanten altijd hoelang de resultaten geldig zijn en of er eventueel periodiek herhalingsonderzoek nodig is. 

Vraag een Quickscan Flora en Fauna aan

Snelle inventarisatie van beschermde dieren en planten op uw projectlocatie? Bel of app Grofalex op 06 2180 7063 of mail naar info@grofalex.nl

GROFALEX, dé groene oplossing voor

bouw- en boomprojecten

Contact

Heeft u een vraag, advies nodig of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Vul zo volledig mogelijk al uw gegevens in, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend (volgens AVG-norm) om contact met u op te nemen.

Koningin Emmaweg 94 | 3991 BL Houten

Wij zijn actief door heel Nederland

Nieuw veld

Nieuw veld