Wij bieden oplossingen flora en fauna bij bouwplannen

Grofalex biedt praktische oplossingen, bijvoorbeeld voor het mitigeren en compenseren van de verblijfplaats van dieren en flora. We assisteren bij het herplaatsen van bijvoorbeeld vleermuiskasten als zomerverblijven. We vragen een vergunning of ontheffing aan in het kader van de Omgevingswet, bieden een oplossing voor beschermde flora en fauna, en de aanwezigheid van kikkers en amfibieën. We begeleiden de noodkap van bomen en zorgen voor ecologische begeleiding tijdens de bouw.

Hieronder vindt u diverse cases.

Cases - Vergunning of ontheffing aanvragen

Vergunning of ontheffing

De gemeente Utrecht wil een rapport, waaruit blijkt dat de bomen waar een kapvergunning is aangevraagd door volkstuinencomplex in Utrecht voldoen aan de Omgevingswet.
We inspecteren of er geen beschermde soorten in holtes of nesten zitten en de kapvergunning volstaat. Eventueel moet er vooraf een onderzoek moet worden uitgevoerd naar de ecologische situatie.

quick-scan-flora-fauna-leidscherijn-Grofalex

Flora en Fauna in oude kassen

Opdrachtgever Jos Scholman wil tuinkassen in Vleuterweide slopen. Voordat de sloop plaatsvindt moet er onderzoek gedaan worden naar de mogelijke aanwezigheid van beschermde flora en fauna.


Oplossing voor kikkers en amfibieën in vijver

Vrijstelling voor sloop

In Doorn moet een vijver het veld ruimen voor de realisatie van vrijstaande villa’s. Tijdens deze vijvermonitoring inventariseren we de aanwezigheid van beschermde amfibieën zoals de zwaar beschermde poelkikker. Een geluk voor de opdrachtgever, want er zitten ‘gewone’ kikkers in. Hij kreeg een vrijstelling van de Provincie Utrecht voor het verwijderen van de vijver.

Grofalex vleermuisonderzoek

Compenseren van rust- en verblijfplaats vleermuizen

In Katwijk (NB) wil de opdrachtgever een muur van zijn fabriekshal doorbreken voor uitbreiding. De muur blijkt echter de vaste rust- en verblijfplaats van de dwergvleermuis te zijn. Onze oplossing: het compenseren van de rust- en verblijfplaats door het ophangen van vleermuiskasten.

Grofalex begeleiding noodkap

Veilig begeleiden noodkap van beuk

Een oude zieke beuk is aangetast door korsthoutskoolzwam. Dat betekent dat er een noodkap moet plaatsvinden. Volgens ecologische werkprotocollen stellen we een plan van aanpak op.
De politie komt eraan te pas om de noodkap veilig te begeleiden.

Ecologisch toezicht tijdens sloop

Ecologisch toezicht tijdens sloop van oude woning

In Doorn moet een oude woning veilig worden gesloopt. Om er zeker van te zijn dat dat veilig en ecologisch verantwoord gebeurt, hebben we een ecologisch werkprotocol voor de opdrachtgever opgesteld.

Grofalex batdetector

Batdetector bij vleermuizen onderzoek

Een nieuwe batdetector wordt ingezet bij inventarisatierondes naar vleermuizen. Dit apparaat neemt de geluiden van de vleermuizen waar en herkent de soort vleermuizen. Dit is een van de manieren waarop we ons advies baseren voor de te nemen maatregelen.

Vraag een QuickScan Omgevingswet aan

Snelle inventarisatie van beschermde dieren en planten op uw projectlocatie. Bel of app Grofalex 06 2180 7063 of mail info@grofalex.nl

GROFALEX, dè groene oplossing voor

bouw- en boomprojecten

{

Ik ken Ad al 25 jaar. We hebben dezelfde achtergrond;
boom- en bosbouw. We verrichten voor elkaar werkzaamheden. Als ik geen tijd heb, huur ik Grofalex als externe partij in. Ad heeft bepaalde vakkennis, die een ander niet heeft. Zijn specialisme is flora en fauna, maar ook voor bos- en boomonderhoud schakel ik hem in. Ad is pragmatisch ingesteld. Er zijn natuurlijk economische belangen in het geding. Dreigt een project te stagneren of halen we een deadline niet, dan biedt Grofalex ons de juiste ondersteuning.

Jean Dorresteijn (Jos Scholman BV)

{

“Ik had voor een verbouwing van de woning een ecologisch rapport nodig. Ik benaderde vier partijen en Ad Huiding was by far de enige die als eerste snel en correct reageerde. Bij Ad had ik meteen een goed gevoel. Hij was adequaat en oplossingsgericht. Ad doorziet niet alleen het probleem, maar heeft ook de oplossingen. Vaak krijg je te maken met een ambtenaar, maar dat is bij Ad wel anders.. Je weet wat je aan hem hebt. Zijn ja is ja en zijn nee is nee.”

Roel Bakker

Contact

Heeft u een vraag, advies nodig of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Vul zo volledig mogelijk al uw gegevens in, dan nemen wij spoedig contact met u op. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend (volgens AVG-norm) om contact met u op te nemen.

Koningin Emmaweg 94 | 3991 BL Houten

Wij zijn actief door heel Nederland

Nieuw veld

Nieuw veld